Sunday, June 17, 2007

Philips Xenium 9@9m

ImagePhilips tuhaf isimli, etkileyici tasarıma sahip olan yeni Xenium 9@9m model cep telefonunu duyurdu. Ayrıntıları merak edenler için telefonu inceledik.

Xenium 9@9m, Sony Ericsson'un bazı modellerini andırıyor fakat Xenium 9@9m için daha küçük ve daha farklı özelliklere sahip diyebiliriz. 105 x 50 x 17 mm boyutlarındaki telefon sadece 109 gram ağırlığında. Telefon bu kadar küçük olunca ekran da küçük oluyor elbette. 176 x 220 piksel çözünürlüğe ve 2.5 inch dokunmatik ekrana sahip. Ekran el yazınızı ve bir çok sembolü tanıyabiliyor.


Image


Diğer özellikleri

Ne yazık ki Symbian ve Windows desteği yok, sadece Java'yı destekliyor. Buna eksi bir özellik diyebiliriz ancak diğer önemli özelliklerini de göz ardı edemeyiz. 70 MB dahili hafızası olan Xenium, aynı zamanda microSD kartları okuyabiliyor. Telefonun 2 megapixel, flash'lı kamerası ile kaliteli çekimler yapabilir, ayrıca MP3 ve AMR uzantılı müzik dosyalarınızı dinleyebilirsiniz.


USB 2.0 yok

Bu yeni telefonda her şeyin dört dörtlük olduğunu söyleyemeyiz. Bluetooth desteği olmasına rağmen USB 1.1 bağlantısı var. USB 1.1 bağlantısı ise düşük hızda veri aktarımı yapıyor. Bunun haricinde 3G, EDGE ya da WiFi desteği bulunmuyor. Telefonun konuşma süresi en fazla 8,5 saat, bekleme süresi ise 740 saat olarak belirtilmiş. Bu ay çıkması beklenen telefonun, fiyatı hakkında ise henüz bir bilgi yok.


No comments: