Friday, June 29, 2007

Ericsson, Drutt Corporation Firmasını Satın Alıyor

Ericsson servis sağlama platformu çözümlerinde başarılı bir firma olan Drutt Corporation’ın yüzde yüz hissesini satın almak için anlaşma imzaladı. Bu anlaşma, Ericsson un multimedya alanında rekabeti için önemli bir adım niteliğinde.



Operatörlerin yeni multimedya servis ve uygulamaları kolay yaratma-tanıtım süreçleri içinde sektöre zaman ve maliyet etkinliği sağlayarak sunması gerekiyor. İşte bu noktada servis sağlama platformları, kullanıcı anlayışı ile alışkanlıklarının analizinde olduğu kadar, fiyatlandırma ve paketleme için de esnek araçlar sunmakta önemli bir rol oynuyor. Ericsson’un Multimedya’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jan Wäreby satın alma ile ilgili olarak; “İşgücünün yüzde 70’ini AR-GE ile servis sağlamaya ayıran, yenilikçi bir şirket olarak Drutt, Ericsson’un SDP stratejisine önemli bir katkı sağlıyor” dedi ve ekledi: “Ericsson hızla büyüyen SDP pazarının lideri konumunda. Drutt’un satın alınmasıyla birlikte müşterilerimizi, daha etkili bir kullanıcı deneyimi sunabilmeleri yönünde desteklemek için daha iyi konumlanmış olacağız. Bu şirket eşleşmesi, operatörlere entegrasyona hazır platformlar sunarak, sistem entegrasyon karmaşıklığını azaltmayı sağlayacak.”



Drutt’un MSDP (mobil servis sağlama platformu) modeli, karlı bir mobil servis sağlama işi kurmak için uçtan uca multi-kanal çözümü sunuyor. Bu çözüm operatörlere her türlü mobil cihaza, herhangi bir mobil şebeke ve dağıtım kanalı üzerinden her içeriği mobilize etmek ve ücretlendirmek için yardım ediyor. Bugün, Drutt’ın MSDP çözümü kurumsal olarak 35 ülkede 60’dan fazla telekom operatörüne uygulanmış durumda ve her gün milyonlarca mobil akışı yönetiyor.



Provider Venture Partners Funds, TeliaSonera ve belirli çalışanların sahibi olduğu Drutt Corporation’ın İsveç, Çin Kanada ve Meksika’da bağlı şirketleri bulunuyor. Şirketin yaklaşık 85 çalışanı var ve çalışanların yüzde 90’dan fazlası global operasyonların yürütüldüğü İsveç’te bulunuyor.



Satın alma işlemi, TeliaSonera AB yönetim kurulunun ve ilgili rekabet kurumlarının onayındaki şartlara bağlanmış durumda. İşlem Drutt hisselerinin %100’ünün doğrudan alımıyla kapanacak.



kaynak: pcworld Türkiye

No comments: