Tuesday, June 26, 2007

Kadınlar niye aldatır?

Kadının aldatma nedenleri daha çok aile yapısında aramak gereklidir. Hayatı boyunca güçlü bir baba figürünün eksikliğini hissetmiş olan bir kadın, eğer evlendiği erkekte de bu güçlü baba figürünü bulamazsa eşini kendisi için bu gücü temsil eden kişilerle aldatabilir. Ya da çocukluğu boyunca ancak flörtöz davranışlarla babasının ilgisini üzerinde tutabilmiş birisi evlilik hayatında da erkeklerin ilgisini onlarla flörtöz bir durumda olunca çekeceğini düşünür. Çocukluktaki anne baba ilişkilerindeki eksiklikler, kusurlar ve yoksunluklar çok temel rol oynayabilir. Eşi tarafından arzu edilmediğini hisseden bir kadın öz saygısını onarmak için sadakatsizliğe başvurabilir.ALDATAN KADINLAR


Aldatan kadınların oranı, aldatan erkeklerin oranına yaklaşıyor. ABD’deki rakamlara göre eşini aldatan kadınların oranı yüzde 15, erkeklerin oranı ise yüzde 22. Evlilik terapistleri ise kadınlardaki aldatma oranının yüzde 50’ye yaklaştığı görüşünde.



Evli kadınlar artık bir araya toplandıklarında çocuklar ve iş hayatının sıkıntılarından daha başka şeyleri konuşuyorlar. Özellikle bu kadınlar 6-7 yıllık evliyseler...



Amerikalı kadınlar, artık birbirlerine kocalarını nasıl aldattıklarını anlatıyorlar. Örneğin adı ‘Erin’ olarak geçen 40’lı yaşlarda, 10 yıllık evli bir kadın, bir toplantı sırasında arkadaşlarına kocasından başka bir erkekle buluştuğunu, hatta birkaç erkekle ayrı ayrı buluştuğunu anlatıyor. Erin, ‘onlarla seks yapmasa da sadece bir öpücüğün verdiği heyecanı yaşamanın bile kendisine yettiğini’ belirtyor.



Yalnızlık etkeni



Bir pilotla evli olan ve sürekli yalnızlık çeken 35 yaşındaki ‘Veronica’ ise, bir başka erkeğe aşık olmuş. Dallas’taki bir gece kulübünde tanıştığı zengin bir işadamı olan bu erkeğin kocasının ona veremediği her şeyi verdiğini söylüyor: Tiffany marka mücevherler, çiçekler ve aşk notları... Ama bir gün aşığından bir buket çiçek geliyor, kapıyı da kocası açıyor... Veronica’nın evliliği ondan sonra bitiyor. Şimdi bir başka bir erkekle (çiçek gönderen değil) evli olan Veronica, kadın arkadaşlarıyla flört etmek isteyen evli kadınlara yönelik bir web sitesi açmaktan söz ediyorlar. ‘Bunun bir pazarı olduğunu sanıyorum’ diyor Veronica. Böyle siteler var da. Evlilik dışı seks arayan kadınlar, Yahoo, MSN ya da AOL’da ‘search’ yaparak aradıklarını bulabiliyorlar. Evli kadınların en çok sevgili buldukları yer ise işyerleri olarak belirlenmiş.



Anketler yanıltıcı



Geçmişte yasalar kocalarını aldatan kadınları cezalandırıyordu. Her şeylerini, hatta evlilikten önce edindikleri mallarını bile kaybedebiliyorlardı. Günümüzde yasalar kadınları koruyacak yönde değişti. Ayrıca kadınların eğitim düzeyleri de arttı. Artık daha rahat hareket edebiliyor ve yaptıklarını arkadaşlarına da hiç çekinmeden anlatıyorlar.



Kaç tane kadının evlilik dışı ilişki yaşadığını hesaplamak zor, çünkü anketlere büyük oranda doğru cevaplar verilmiyor. Erkekler cinsel yaşamları konusunda abartılı bilgiler verirken kadınlar daha ketum davranıyor. Uzmanlar, eşlerini aldatan erkeklerin oranını yüzde 50 olarak verirken bu oranın kadınlarda bugün en az yüzde 30-40’lara çıktığını söylüyorlar. 1991’de yapılan bir araştırmada bu oran yüzde 10 çıkmış. 2002’de ise yüzde 15. Aynı araştırmaya göre eşini aldatan erkeklerin oranı ise yüzde 22. Evlilik danışmanı Michelle Weiner-Davis ise eşlerini aldatan kadınların oranının yüzde 50’ye yaklaştığına inanıyor.



İhanet kadının geninde var !!



İngiltere’de yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre ihanet etmek, kadının geninden kaynaklanıyor.

Alman Bild am Sonntag Gazetesi’nde yer alan haberde başkent Londra’daki St. Thomas Hastanesi’nde Prof. Tim Spector ve ekibi tarafından yapılan araştırmaya yer verildi.



Kadınlara aldatma alışkanlıkları hakkında sorular sorularak bilgi alınırken çıkan sonuç oldukça şaşırtıcı oldu:




Kadınlardan yüzde 23’ü eşini aldattığını söyledi.



Daha ilginci ikiz kardeşlerden biri, eşini aldattığını söylediyse diğer kardeşin de ihanet etme olasılığı yüzde 55 olarak ortaya çıktı.



Genleri aynı olan tek yumurta ikizlerinde iki kardeşin de aldatma olasılığının daha da yüksek olduğu belirlendi.



Erkekler de araştırılıyor



Elde edilen sonuçların erkekler için de geçerli olup olmadığı henüz bir araştırma safhasında. Uzmanlar, bu olasılığın erkekler için de geçerli olması gerektiğini savunuyorlar. Prof. Spector, ihanetin genlerle ilgisi olmasında çeşitli genlerin birbirine etki yapmasından kaynaklanabileceğini söyledi. Prof. Spector, ‘Aynı durum, insanların riski sevmesinde de yaşanıyor. Burada da birçok genin birbirine etkisi bu duyguyu ön plana çıkarıyor’ dedi. Prof. Spector, kadınların ihanet etmesini yargılamadığını sözlerine eklerken ‘Kadınların daha çok erkekle beraber olması daha sağlıklı ırkların üremesini sağlıyor’ diye konuştu.

No comments: