Tuesday, June 26, 2007

Cam ve çelik dile geldi: Nokia 8600 Luna

Mobil iletişimde dünya devi Nokia, camın büyüsüyle zamanın ötesinde bir güzellik taşıyan yeni cep telefonunu tanıttı. Nokia 8600, paslanmaz çelik ile camı bütünleştirerek beCam ve çelik dile geldi: Nokia 8600 Lunanzersiz bir tasarım sunuyor.


Finlandiyalı mobil iletişim devi Nokia, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki Ordrupgaard Müzesi’nde düzenlediği bir etkinlikle yeni Nokia 8600 Luna modelini tanıttı. Bu cep telefonunda, krom, paslanmaz çelik ve titanyum gibi materyaller kullanılıyor.


Paslanmaz çelik ile yarı saydam camın bir arada bulunduğu Nokia 8600 Luna, büyüleyici bir deneyim sunuyor. Yarı saydam ve koyu renkli cam kapağın arkasında yanıp sönen tuş takımı aydınlatması da, Nokia 8600 Luna’ya farklı bir özellik katıyor. Paslanmaz çelik ve cam gövdedeki bu “ışık hareketi”, cep telefonunu adeta cansız bir nesneden, canlı bir arkadaşa dönüştürüyor. Bir çağrı alındığında, bu cam “koza”nın kapağı kolayca açılarak ergonomik tuş takımı ortaya çıkıyor.


Nokia yetkilileri, Nokia 8600 Luna ile ilgili olarak şunları ifade ediyor: “Nokia 8600 Luna’nın gelişim sürecindeki her adım, ayrıntılara verilen özenin bir sonucu. Ön yüzdeki camın pürüzsüzlüğünden paslanmaz çeliğin avuç içindeki sıcaklığına ve tuş takımının verdiği olağanüstü hisse kadar her yüzeyde, bu deneyimin bütün beklentilerin ötesine geçebilmesi için büyük bir çaba sarf ettik. Hatta cihazın ismi bile özel bir önem taşıyor. Adını ay tanrıçası Luna’dan alan Nokia 8600 Luna, Romalılar tarafından yumuşak ama parlak bir ışıkla çevrelenmiş gizemli ve büyüleyici bir güzellik olarak tanımlanmış.”


Nokia 8600 Luna’nın tasarımındaki estetik ve ergonomi dengesinin bir benzeri, bu cep telefonunun teknolojisinde de görülüyor. Nokia’nın ilk kez kullandığı tek mikro-USB port’u, cep telefonunun tasarımının tamamen pürüzsüz olmasını sağlarken, aynı zamanda kullanıcıların şarj etme, ses ve veri bağlantısı gibi genel işlemleri tek bir noktadan gerçekleştirmelerini de sağlıyor.


Dört bant GSM desteği, kullanıcıların yoldayken de bağlantıda kalmalarına olanak tanıyor. Nokia 8600 Luna’nın geniş ve parlak ekranı, 2 megapiksel kamera ile çekilmiş görüntüleri paylaşmak için mükemmel bir çözüm sunuyor.


Nokia 8600 Luna’nın 2007 yılının 2. çeyreğinde piyasaya sunulması bekleniyor.

No comments: