Thursday, June 28, 2007

Kodak EasyShare C663

ImageKodak C663'le dilediğiniz gibi fotoğraf çekmek çok kolay. Ürün teknik olarak çok büyük üstünlükler taşımasa da herşeyi bir arada yapabilmesi dikkat çekici.



Kodak'ın 6.1 megapixel çözünürlüğe sahip ürünü EasyShare C663, firmanın Nikon'un D-lighting özelliğine benzeyen Perfect Touch teknolojisine sahip ilk ürünü. Perfect Touch ürüne özellikle kapalı alanda flash kullanılması gibi, yüksek karşıtlık olan durumlarda çekilen fotoğrafların daha verimli olmasında yardımcı oluyor.

Image


En fazla 800 ISO duyarlılığına sahip olan C663'de bu rakam biraz düşük olan çözünürlükler için geçerli. 6.1 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar için desteklenen en yüksek ISO değeri ise 400.

Image


C663'ün plastik şasesi, kullanıcılda fotoğraf filmi tutar gibi bir his uyandırıyor. Cihazın 115000 pikselden oluşan 2.5 inçlik LCD ekranı ise sınıfındaki diğer makinelerle arasında büyük bir fark oluşturmayacak cinsten.

Image


Ürünün birçok denetimine ekrandaki menü ve yön tuşu sayesinde kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Yön tuşunun biraz küçük olması menüde yanlış yerlere sapma riskimizide artırıyor. LCD ekranın hemen üzerindeki Share tuşu seçtiğiniz fotoğrafları uyumlu yazıcılarla bilgisayar bağlantısı olmaksızın yazdırmanızı ya da favori fotoğraflarınız olarak işaretlemenizi sağlıyor.


Image


C663 640x480 piksel saniyede 24 kare sesli olarak video çekebiliyor. Videolar çekildikten sonra otomatik olaran oluşturulan video action print denilen özellik, videonun alakasız yerlerinden aldığı 4, 9 ya da 16 kare ile, videoyu kısa ancak öz bir şekilde özetliyor.



Kodak'ın C663'ü giriş seviyesi ürün tercih edecek kullanıcılar oldukça makul bir kamera. Görüntü kalitesi oldukça iyi ve amatör kullanıcıların bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde.



Teknik Özellikler



::6 megapiksel

::En yüksek çözünürlük 2832 by 2128

::Optik yakınlaştırma 3X

::Elle netleme Yok

::Lens Schneider-Kreuznach Variogon

::LCD Ekran Genişliği 2,5 inç

::SD Card'a kayıt

::Pil Tipi AA

::14 Çekim Kipi

::ISO 80 ile ISO 800 arası duyarlılık



Diğer

::AV kablosu, USB kablosu, şarjlı piller ve şarj cihazı

::Kodak EasyShare Software 5.2



Bilgi için: Kodak

No comments: