Saturday, May 26, 2007

Teknoloji Marketi:Bilgisayar donanımı

 

                         Image

 


Solar Technology isimli firma güneş enerjisi ile şarj edilebilen bataryayı üretti. Bu batarya cep telefonuna takılınca 45 saatlik cep telefonu kullanmaya izin verebiliyor. Firmanın ürüne verdiği isim: Freeloader. FreeLoader, güneş enerjisiyle şarj ettiği bataryası sayesinde taşınabilir cihazlarınıza, yolculuklarınız sırasında güç sağlayabiliyor. Solar Technology, FreeLoader'ın güneş ışığı altında geçen 5 saatlik şarj süresi ardından bir iPod'u 18 saat, cep telefonunu 44 saat, PSP'yi 2.5 saat ve cep bilgisayarını da 22 saat çalıştırabileceğini belirtiyor.



12.3 x 6.2 x 1.7cm boyutlarında olan cihaz, yaklaşık 180 gram ağırlığındadır ve cebinize dahi sığabilir.Freeloader`ın dış kasası alüminyum alaşımı ile kaplıdır. Bu sayede hem dayanıklı hemde hafiftir.

Ürünü şarj etmek için sadece güneş enerjisine ihtiyacınız yoktur. Bilgisayarın USB portundanda FreeLoader şarj edilebiliyor. USB üzerinden 3 saatde şarj olan 1000mAh'li Li-ion pilin 2 yıl gibi uzun bir ömrü bulunuyor. Cihazın bir diğer güzel özelliği ise tam şarj olduktan sonra 3 ay boyunca sakladığı enerjiyi koruyabilmesi.Bu da ürünün yapımı sırasında kullanılan kapasitörlerin ideale yakın bir çalışma sergilemesinden dolayıdır.



FreeLoader, beraberinde gelen dönüştürücü soketler sayesinde; LG Chocolate serisi, Motorola V66 ve V3 serisi, bütün Nokia N serisi, Samsung A288 ve D800 serisi, Sony Ericsson T28 ve K750 serisi cep telefonlarına, Sony PSP,GPS, dijital fotoğraf makinaları ve PDA'lar gibi cihazlara, Mini USB ve USB 2.0 üzerinden şarj olabilen telefonlar, kulaklıklar, iPod, iPod Shuffle, MP3 çalarlar ve Nintendo DS gibi taşınabilir cihazlara güç sağlayabiliyor. Ürünün güç sağlayabildiği cihazlar listesinde dizüstü bilgisayarlar gibi yüksek güç ihtiyacı bulunan ürünler yer almıyorlar.

FreeLoader Ingiltere'de 120 USD lik bir fiyata satılmaktadır.Bu teknolojinin Türkiye pazarına ne zaman gireceği de şu an için belli değil



 




 


                       Image


 


ASUS DARBELERE KARŞI DAYANIKLI LCD MONITORU LS201



Asus firması şimdi de lcd monitöre el attı. Daha çok anakart ve ekran kartlarıyla tanınan ASUS, diğer bir çok bilgisayar donanımı kategorisinde de üretim yapmaktadır. Firma son zamanlarda LCD monitör üretimi konusuna ağırlık vermeye başlamış durumda. İlk bas vuruculu oyunculara özel LCD monitörün (PG191), geçtiğimiz sene ASUS tarafından piyasaya sürülmüş olması da firmanın bu konuya verdiği önemi gösteriyor.

ASUS, büyük ilgi ile karşılanan PG191'in ardından şimdi ekranı sert darbelere karşı dayanıklı olan ve aynı zamanda tasarımıyla da ödül almış LS201 ile LCD monitör kategorisindeki konumuna güç katmak istiyor. LS201, ekran yüzeyi 9H sertlik derecesine sahip özel bir cam ile kaplı olan, 20 inch büyüklüğünde bir LCD monitör. 9H sertlik derecesi ürünün üzerindeki özel camın mm2 başına 9Kg yük taşıyabildiği anlamına geliyor. Bu da LCD ekranın meraklı kişilerin parmak darbeleri yanısıra kalem gibi delici şeylere karşı da oldukça dayanıklı olduğu anlamına geliyor. Ayrıca bu özel cam yansımayı da %98 oranında engelleyerek görüntü kalitesini arttırıyor.

Her yönüyle farklı bir çizgiye sahip olan LS201, açıkken mavi, bekleme modunda ise turuncu renkte bir ışık ile etrafını aydınlatarak bulunduğu ortama ayrı bir hava katıyor.

ASUS LS201 LCD monitör, yüksek çözünürlük ve parlaklık değerleri, %96 oranında ışığı ileten ve %2'den daha düşük yansıma oranı ile daha gerçekçi ve canlı görüntüler sunuyor.

Ek olarak LS201 modelinde kullanılan ve ASUS tarafından geliştirilmiş Splendid görüntü geliştirme teknolojisi ile kullanıcının monitörü o anki kullanım amacına uygun 5 farklı moddan birine ayarlaması ve bunun sonucunda da monitör üzerinde istediği görüntü kalitesini yakalaması kolayca mümkün oluyor.



TEKNIK OZELLIKLER





TFT-LCD Panel



:: Boyut: 20"

:: Çözünürlük: SXGA+ 1400x1050

:: Piksel aralığı: 0.291mm

:: Renk: 16.7M

:: Parlaklık(maks.): 300cd/㎡

:: Smart kontrast oranı (maks.): 2000:1

:: Görüş açısı : 170°(yatay)/160°(dikey)

:: Tepki Süresi: 5ms

:: Koruma camı: 9H hardness, Anti-reflection<2%



Video Özellikleri



:: SPLENDID™ Görüntü Geliştirme Teknolojisi

:: Giriş / Çıkış

:: Dijital giriş:24-pin DVI-D

:: Analog giriş:15-pin D-Sub



Güç Tüketimi



:: Çalışır durumda: < 42W

:: Güç tasarruf modunda: < 2W



Mekanik Tasarım



:: Kasa rengi: Siyah

:: Eğim: +20° ~ -5°

:: VESA Duvar montajı: 100 x 100mm



Güvenlik



:: Kensington kilit standardı



Boyutlar



:: 458x439x260mm

:: Ağırlık 7kg



Aksesuarlar



:: DVI kablosu, VGA kablosu, güç kablosu, adaptör, kullanıcı klavuzu cd'si, garanti kartı, hızlı başlangıç klavuzu, temizleme bezi, duvar montaj adaptörü



Standartlar



:: Energy Star®, CE, CB, FCC, CCC, UL/cUL, BSMI, C-tick, VCCI, MIC, PSB, RoHS, WHQL




 




 


                         Image


ASUS C19S UPGRADE EDILEBILIR DIZUSTU BILGISAYAR



Hayatımızda büyük ölçüde yer edinen dizüstü bilgisayarların 2012 yılında masaüstü bilgisayarların yerini alabileceği belirtiliyor. Tabiî ki masaüstünün yerini alabilmesi için upgrade şart. Asus C19S modeli ile buna imkan tanıyor.

Asus C90S'in en önemli özelliklerinin başında mobil işlemci yerine bildiğimiz masaüstü pc'ler için hazırlanan standart Core 2 Duo işlemcileri kullanması gösteriliyor. C90S sahip olduğu LGA775 soketiyle Intel'in 1.86GHz ( E6300) - 2.66 GHz (E6700) işlemcilerine destek vermektedir. Asus'un yeni dizüstü bilgisayarı C90S'de masaüstü işlemci kullanmasının en önemli sebebi olarak daha ucuza daha hızlı işlemci kullanımının sağlanabilmesi gösteriliyor. Çünkü bugün Intel'in mobil platformda en iddialı işlemcisi olan T7600 (2,33GHz) 630$'a satılırken aynı hatta daha yüksek hızda çalışan E6600 (2,4GHz) 300$ civarı fiyat ile alınabiliyor.

İşlemci gibi kullanıcıların daha sonra güncelleyebileceği donanımlardan bir diğer ise ekran kartı. Gelen bilgilere göre, Asus C90S üzerinde Nvidia'nın MXM Type II modülünü kullanıyor. Açıkçası grafik çözümünde firmanın nasıl bir yol izleyeceği şu an için net değil ama yine gelen bilgilere göre, Asus çok büyük bir ihtimalle DirectX 10 destekli bir grafik çözümünü kullanarak C90S'i DirectX 10 ekseni etrafında lanse edecektir. Burda asıl merak edilen sorun ise Asus'un yeni dizüstü bilgisayarı C90S'i Mayıs ayının ortalarına doğru piyasaya sürme gibi bir hedefi olduğu belirtiliyor.

Anakartın özelliklerinden de bahsetmek gerekirse, özellikle entegre dijital tv kartı, 2.0MP (CMOS) kamerası, parmak izi okuyucusu, e-sata desteği, Bluetooth, 802.11n gibi özelliklerinin yanı sıra Blu-Ray ve HDMI 1.3 destekleri ile Asus C19S Play Station 3'e de bir açıdan selam vermiyor değil. Belirtelim Blu-Ray dışında dizüstü bilgisayarın HD-DVD opsiyonunun olabileceği de belirtiliyor. Tabii yazılım tarafında Windows Vista'yı da unutmamak gerekiyor. Temel hedef kitlesi oyuncular olan bu yeni dizüstü bilgisayar hatta bilgisayar konsepti geleceğe yönelik dizüstü bilgisayar akımı konusunda adeta öncü model statüsünde diyebiliriz. Yine belirtmekte fayda var, Asus'un bu özel seri ile ilgili çok ciddi planları olduğu ve çift grafik işlemciyle 4 çekirdekli işlemci kullanan modellerin de seriye katılmalarının firmanın hedefleri arasında olduğu belirtiliyor.

Bu modelin gelecek aylarda piyasaya sunulması bekleniyor. Batarya süresi ve fiyatı hakkında bilgi bulunmamaktadır.





 




 


                Image


DFI ANAKART

DFI firması bildiğimiz üzere yurtdışında ve Türkiye`de fazla tanınmayan bir markaydı.Ancak AMD'nin Athlon64 işlemcilerine yönelik olarak hazırladığı Nvidia tabanlı nFORCE 4 yonga setini kullanan LanParty serisi anakartları ile adeta patlama yaptı ve zirveye yerleşti. DFI LanParty serisi anakartları, bu kadar popüler yapan en önemli özellik ise overclock yetenekleri oldu.Bu anakartlar yüksek overclock yetenekleri ile overclock ile uğraşanların vazgeçilmezleri oldu. Zamanında anakartlarında kullandığı SoftMenu ile overclock yapma ile adeta özdeşleşen Abit'in yerini günümüzde DFI aldı diyebiliriz. Geçtiğimiz aylarda Intel'in yeni nesil Core 2 işlemcileri için AMD-ATI'nin RD600 yonga setini kullanan yeni bir LanParty modeli duyuran DFI başarılı olmanın da ötesinde RD600 yonga setini kullanan ilk ve tek firma olma ünvanıylada sansasyon yaratmayı başardı. Şimdi ise DFI yine yeni ve çok iddialı bir LanParty ile Intel platformuna yönelik rakipleri ile mücadele etmeye hazırlanıyor.

DFI'nin web sitesinden duyurusunu yaptığı yeni modeli LanParty UT NF680i LT SLI-T2R, Nvidia'nın en yeni yonga setlerinden biri olan ve geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen nForce 680i SLI LT'yi kullanıyor.Firma anakartı üzerinde sunduğu özellikler ile nForce 680i SLI yonga setini aratmamaktadır.nForce 680i SLI modelinin fazladan ethernet, usbbağlantıları ile birlikte temel tasarım olarak aktif soğutma kullanan daha uygun fiyatlı modelini oluşturmakta

Anakartın özelliklerinden bahsetmek gerekirse; anakart Intel'in Intel Core2 Quad (4 çekirdekli), Core2 Extreme,Core2 Duo, Pentium D (çift çekirdekli) ve Pentium 4 işlemcilerine destek vermektedir ve 1333MHz fsb'ye sahip yeni CORE 2 işlemcilere de şimdiden hazır durumdadır. Bellek konusunda ise LanParty UT NF680i LT SLI-T2R sahip olduğu 4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar 800/667/533MHz DDR-2 bellek desteğine sahiptir.BIOS'a baktığımızda ise Award BIOS`u kullandığı gözüküyor. Bunu yanı sıra CMOS Reloaded, CPU/DRAM overclocking, CPU/DRAM/Chipset overvoltage ve 8Mbit flash bellek gibi diğer LanParty modellerinden alışık olduğumuz özellikler kullanıcıları karşılamaktadır.

Ses olarak da DFI, Realtek'in ALC885 yongası üzerinden 8 kanal yüksek tanımlı ses desteğine sahiptir. 2 adet Vitesse VSC8601 yongası üzerinden çift gigabit ethernet desteğine sahip olan anakart ek olarak NVIDIA'nın DualNet teknolojisine sahip ve IEEE 802.3 (10BASE-T), 802.3u (100BASE-TX) ile 802.3ab (1000BASE-T) standartları ile uyumlu. DFI LanParty UT NF680i LT SLI-T2R üzerinde MCP55P güney köprüsünün sağladığı 6 adet SATA-II (RAID 0, RAID 1, RAID 0+1 ve RAID 5) ile birlikte ek yonga (Silicon Image SiI 3132) ile sağlanan 2 adet SATA-2 portu (RAID 0, RAID 1 ve RAID 0+1) daha bulunuyor.

DFI'nin yeni LanParty UT NF680i LT SLI-T2R modelinin piyasaya giriş tarihi ve fiyatı hakkında en azından şu an için net bir bilgi bulunmuyor.







 


                    Image


LG-PRADA SERISI



AMD, geçen ay içerisinde Barcelona'da yapılan 3GSM konferasında yeni nesil mobil cihazlara yönelik olarak hazırladığı Imageon serisi (2298, 2294 ve 2192) işlemcilerini tanıntmıştı. Mobil cihazların ihitiyaç duyduğu gücü karşılamak ve bu cihazlardaki grafik deneyimini geliştirmek için düğmeye basan AMD'nin hazırladığı yeni Imageon işlemcilerinin temel multimedya hesaplamalarını üzerine aldığı ve bu sayede mobil cihazlara ciddi performans kazandıracağı ifade edilmiş. Ayrıca bu işlemcilerin 10-12 magapiksellik imajlar üzerinde de rahatça işlem yapabildiği dile getirilmişti.



Bu modellerin tasarlanmak istenmekteki temel düşünce; cep telefonları için tasarlanan ve telefonlardaki ana işlemciden ayrı olarak tasarlanan multimedya odaklı Imageon işlemcilerini LG'nin Apple'ın Haziran'ın ilk çeyreğinde piyasaya sürmesi beklenen, iPod gibi yeni bir trend yaratacağına kesin gözüyle bakılan iPhone'a rakip olacak yeni modeli KE850 PRADA üzerinde kullanacak. Dokunmatik ekrana sahip olan bu telefon 12mm inceliğinde. Mp kamerası,MP3 çalma , video oynatma gibi özellikleri ile dikkat çeken LG KE850 PRADA modeli üzerinde tüm bu operasyonlardan sorumlu olmak üzere AMD Imageon 2282 medya işlemcisi kullanılacağı söyleniyor.



3 inch WQVGA dokunmatik ekran ve lensli 2 Mp kamera ile gelecek LG KE850 PRADA sahip olduğu marka gücünden de sonuna kadar yararlanmayı deneyecek.Bu modeller öncelikli olarak Almanya,İtalya,Fransa gibi ülkelerde yer alan Prada mağazalarına satışa sunulacak. Ve daha ileri tarihlerde tüm kullanıcıların kullanımında olacak.



 




 


 


                                   Image


Bildiğimiz gibi HP şirketi özellikle yazıcı alanında büyük Pazar payına sahip ve teknolojinin en üst seviyelerini kullanan şirketlerden biri. HP firması şimdi de dreamcolor özelliğini tanıttı.



HP`den yapılan açıklamaya göre bu teknoloji öncelikle grafik ve fotograf profesyonellerine yönelik belirli HP yazıcılarda yer alacak.Ve başta monitörler olmak üzere bayağı yaygınlaşması bekleniyor.



Hp yöneticileri konuyu şöyle özetliyor; “Bugüne dek çeşitli cihazlar ve ortamlar arasında doğru renkleri yakalayarak baskı ve reprodüksyon yapmak pek kolay değildi. HP Dreamcolor,doğru renkte baskı ve reprodüksyon almak için tasarım,düzenleme ve baskı süreçlerinde yer alan tüm cihazlarda algılayıcı tabanlı çevrimiçi kontrol sistemlerinin kullanımı esasına dayanıyor.”



Bu teknoloji ile özellikle sinema sektöründe de gelişmeler yaşanacağı düşünülüyor. Özellikle Buz Devri(ice age) ve shrek gibi animasyon yapıtlarının daha gerçekçi olacağı savunuluyor.



 




 


                    Image


OCZ ürünlerinin Türkiye'de satışına Cumartesi günü itibariyle başlandı. Öncelikli olarak bellekler Türkiye'ye getirildi. Nisan ayı içerisinde tüm ürünler Türkiye'de satışta olacak. OCZ'nin ithalatçısı ise Eksa Bilgisayar. Kadıköy Eksa bilgisayar veya web üzerinden hepsiburada.com dan ürünler temin edilebilecek. Nisan-Mayıs ayları içerisinde birçok mağazada OCZ ürünlerinin satışına başlanacak.



OCZ'nin Türkiye sorumlusu ise Sapphire' den tanıdığınız Kemal Heper. Kendisine başarılar diliyoruz.



 




 


                                                          Image




PALM TREO 700W



Treo 700W smartphone marketine hızlı bir şekilde girmey planlıyor. Kullanılabilirliği ve dizaynı bakımından çok üst düzeyde olan bu cihaz Windows Mobile 5.0 teknolojisini kullanmaktadır. Treo 700W , ilk 6 ayda yaklaşık 11.000.000 adet satmayı planlamaktadır.



Treo 700W Las Vegas`ta piyasaya sunulacak ve fiyatı 499USD olarak satılacaktır. Bu cihaz 3G ...


 



No comments: