Saturday, May 26, 2007

Kırk bin dolarlık cep telefonu artık Türkiye'de.

LG ve Asus telefonlar



Image





LG-PRADA SERISI



AMD, geçen ay içerisinde Barcelona'da yapılan 3GSM konferasında yeni nesil mobil cihazlara yönelik olarak hazırladığı Imageon serisi (2298, 2294 ve 2192) işlemcilerini tanıntmıştı. Mobil cihazların ihitiyaç duyduğu gücü karşılamak ve bu cihazlardaki grafik deneyimini geliştirmek için düğmeye basan AMD'nin hazırladığı yeni Imageon işlemcilerinin temel multimedya hesaplamalarını üzerine aldığı ve bu sayede mobil cihazlara ciddi performans kazandıracağı ifade edilmiş. Ayrıca bu işlemcilerin 10-12 magapiksellik imajlar üzerinde de rahatça işlem yapabildiği dile getirilmişti.



Bu modellerin tasarlanmak istenmekteki temel düşünce; cep telefonları için tasarlanan ve telefonlardaki ana işlemciden ayrı olarak tasarlanan multimedya odaklı Imageon işlemcilerini LG'nin Apple'ın Haziran'ın ilk çeyreğinde piyasaya sürmesi beklenen, iPod gibi yeni bir trend yaratacağına kesin gözüyle bakılan iPhone'a rakip olacak yeni modeli KE850 PRADA üzerinde kullanacak. Dokunmatik ekrana sahip olan bu telefon 12mm inceliğinde. Mp kamerası,MP3 çalma , video oynatma gibi özellikleri ile dikkat çeken LG KE850 PRADA modeli üzerinde tüm bu operasyonlardan sorumlu olmak üzere AMD Imageon 2282 medya işlemcisi kullanılacağı söyleniyor.



3 inch WQVGA dokunmatik ekran ve lensli 2 Mp kamera ile gelecek LG KE850 PRADA sahip olduğu marka gücünden de sonuna kadar yararlanmayı deneyecek.Bu modeller öncelikli olarak Almanya,İtalya,Fransa gibi ülkelerde yer alan Prada mağazalarına satışa sunulacak. Ve daha ileri tarihlerde tüm kullanıcıların kullanımında olacak.



ASUS V80


 




 


 


 


 


Image





ASUS en az bilgisayar sektöründe olduğu kadar iletişim sektöründe de kendine bir yer edinme çabasında. Bunun ilk sinyallerini daha önceden çıkarttığı mobil telefonlarının kalitesi ve diğerlerinden ayıran özellikleriyle görmüştük. Kendine özgü tasarımı, özellikleri ve teknolojisi ile diğerlerinden hep bir adım önce olmayı hedefleyen ASUS’un bir diğer yeni mobil çözümü V80 ile karşımızda.



Bu mobil telefonun ilk olarak göze çarpan özelliklerinden birisi, diğer telefonlara göre telefon kamerasının 2MP gibi bir çözünürlüğe sahip olması. Dijital kameralar için bu değer az olsa da telefonlar için gayet iyi bir çözünürlük. Bütün bu özelliklerininde yanında kamerası ile MPEG4 formatında video kaydıda yapabiliyorsunuz. Bu yüksek kalite video ve resim boyutunuda arttıracaktır ama hem dahili 55Mb’lık belleği hemde eklenebilir miniSD kart desteği ile hafıza kapasitesi yükseltilebiliyor.



Gece çekimleri yada panaromik çekimler için açılı resim çekebiliyorsunuz. Özellikle çekimi zor olan, 10cm gibi bir mesafeden kolayca ve kaliteli fotoğraflar çekebilir ve bunları kablosuz bir yazıcı yardımıyla kolayca kâğıda bastırabiliyorsunuz.



Kullandığı ekran 2.0” lik, 260.000 renk destekli, TFL LCD ekran kullanıyor. 176x220 piksellik boyutuda oldukça iyi bir değerde. Çekilen resimlerin önizlemesi yapılırken küçük ekranlarda resim iyi görüntülenemiyordu ancak bu gibi büyük ekranlarda böyle bir sorun ortadan kalkıyor.



Aynı zamanda MP3 player yada FM radyo olarak kullanabilirsiniz. Bir telefon için Bluetooth Wireless kulaklıklar ile yüksek kalitede müzik dinleyebilir, Uçuş Modu’nda da kullanabilirsiniz.



V80 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

GSM Standartları : GSM 850/900/1800/1900; GPRS Sınıf 10

Ölçüler : 101 x 44 x 16 mm

Pil : 750 mAh Li-ion

Konuşma Süresi : 2.5 ~ 5 Saat

Renkler : Siyah,Beyaz ve kızılımsı altın renk

Ekran : 2.0" , 26 0,000, TFT LCD; 176 x 220

Telefon Defteri : 1000 Numara ve 9 Kolay Arama

Mesajlar : SMS, EMS, MMS, E-mail

Kamera : 2M-piksel ile Otomatik Fokus, Flash ve Yakın Çekim

Multimedya : MP3 , MPEG4 Video Kaydı, FM Radyo, Hoparlör anfi ve Şarkı Sözleri

Zil Sesleri : 64-Akorlu Polifonik ve MP3

Sesli Kayıt : Arama Kayıtları

Hafıza : 55MB Dahili Bellek ve miniSD Desteği

JAVA: J2ME(CLDC+MIDP2.0), 2 Dahili JAVA Oyun

Bağlantılar : Bluetooth 1.2 (OPP, BPP, A2DP, AVRCP…..profil) / USB 1.2/ Bluetooth Stereo Kulaklık, Bilgi Aktarım ve Kağıda Yazdırma

WAP : WAP 1.2.1 ve WAP 2.0


 



Dünyanın en lüks cep telefonu




Kırk bin dolarlık cep telefonu artık Türkiye'de.




Finlandiyalı şirket Nokia'nın alt kuruluşu Vertu, cep telefonlarını 23 Mayıs'tan itibaren Türkiye'de de satışa sundu. Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen tanıtımda 40 telefona 2 yakın koruma tahsis edildi.



Dünyada üç yıldır satışta olan Vertu marka cep telefonları Gwyneth Paltrow, David Beckham, Jade Jagger Jennifer Lopez, Steven Spielberg, Gwyneth Paltrow ve David Beckham gibi ünlüler ile Arap şeyhleri tarafından tercih ediliyor.



Vertu'yu Türkiye'ye getiren Capezo'nun sahibi Sena Cerrahoğlu Fuchs, "Vertu dünyanın montajı elle yapılan tek telefonu. Sınırlı sayıda üretiliyor. Çok sıkı 98 kontrolden geçirilir. İçinde o kadar çok yenilik vardır ki, bunları korumak için 74 ayrı patent alınmıştır. Türkiye'de de Vertu kullanıcıları olduğunu düşünüyoruz" dedi.



Daha önce BMW ve Nokia’da tasarımcılık yapmış olan Frank Nuova tarafından tasarlanarak 2002’de piyasaya sürülen lüks cep telefonu markası Vertu, Türkiye pazarına Signature ve Ascent modelleriyle giriyor.



ABD, İngiltere, Hong Kong’da saat ve mücevher mağazalarında satılan lüks cep telefonları, Beymen’in Akmerkez ve Nişantaşı mağazalarında satışa çıkarıldı. Vertu, Türkçe dil seçeneği ile 2 yıl servis ve garanti avantajlarıyla 4-30 bin Euro arasında değişen fiyatlarla piyasaya sunuluyor.



Türkiye pazarında öncelik verilen Ascent modelinde, paslanmaz çelik, seramik, safir kristal hücre ekranı ve İtalyan spor otomobillerinde kullanılan elde dikilmiş çeşitli renkte deriler kullanılıyor.



Vertu Signature kolleksiyonunda ise, yüksek kalite paslanmaz çelik, 18 ayara sarı ve beyaz altın, platin kullanılarak hazırlanan 10 ayrı seçenek yer alıyor. Vertu Signature ve Vertu Ascent koleksiyonlarının her ikisinde, ayrıca çizilmeye dayanıklı safir kristal yüzey, dayanıklı ve parlatılmış seramik, daha iyi kavrayış için özel deri ve her tuşun altına yerleştirilen mücevherli miller gibi malzemeler kullanılıyor.



Vertu, İngiltere Hampshire Church Crookham’da bulunan fabrikasında el yapımı olarak üretiliyor. Standart bir cep telefonunun fabrikadaki üretim süresi 10 dakika iken, 400 parçadan oluşan Vertu cep telefonları 26 saatte üretiliyor.




 


Sonny Ericsson W800


 




 


 


 


Sony Ericsson W800i ile mobil telefonda walkman devrini başlatıyor. Sony, walkman tecrübesini ve teknolojisini bu telefona aktararak bir yeniliğin daha öncüsü oldu.

Bu telefonla MP3 ve AAC müzik dosyalarını dinleyebiliyorsunuz. Dahili olarak 512MB bellek ile birlikte gelecek olan W800i bu hafıza ile yaklaşık 150 şarkı depolayabilecek. Telefonda müzik dinlerken bir çağrı geldiğinde zil sesini doğrudan kulaklıktan duyabiliyor ve çağrıyı kabul ettiğinizde müzik kesilerek görüşmenizi yapmanız otomatik olarak sağlanıyor.

Telefonun (walkmaninde denebilir) en güzel özelliği ise telefon kapalı iken bile müzik dinleyebilme şansına sahip olmanız. Yani telefon görüşmesi yapılamayan yerlerde uçakla seyahat ederken vs. mp3 dinleyebiliyorsunuz. Üstelik telefon 30 saate kadar dayanabilen bir bataryaya sahip.



Ürünün 12 Ağustosta çıkması bekleniyor.



W800i’nin başlıca özellikleri



• Gelişmiş Medya oynatıcı ile MP3/AAC/Video

• Özel Müzik modu(uçuş modu)

• 20 kanal RDS’li Stereo FM radyo

• Özel bir kulaklık

• Kutunun içinde 512 MB memory kart

• Kutunun içinde disk2phone CD’si

• Özel müzik tuşları

• Harici hoparlör ile handsfree

• 2MP kamera ve güçlü kamera ışığı

• Otofokus özelliği

• 38MB dahili bellek

• 4 x dijital zoom ile fotoğraf çekme

• 8 x zoomlu seyretme

• 262.000 renkli TFT ekran

• 176x220 piksel ekran çözünürlüğü

• Video kayıt/streaming ve oynatma

• 3D oyunlarda tüm ekran kullanımı

• 3D oyunlar (Java MIDP 2.0)


Samsung SPH-V7800


Her geçen gün biraz daha geliştirilen cep telefonları, sürekli değişik özelliklerle karşımıza çıkıyor. Aslında en çok geliştirilen ürünlerden biridir cep telefonları. Mp3 çalabilme, fotoğraf çekebilme gibi birçok özelliği olan telefonlar artık dijital fotoğraf makinelerinden hiç bir farkı kalmadı. Çünkü Samsung'un yeni çıkartıcağı SPH-V7800 cep telefonu, dijital fotoğraf makineleri kalitesinde fotoğraf çekmekle kalmıyor, optik zoom'uyla istenilen görüntüyü 3 kere daha yaklaştırabiliyor. Görüntü hala size uzak geliyorsa dijital zoom'uylada 4 defa daha yaklaştırabiliyorsunuz. Diğer telefonlarda bulunmayan optik zoom sayesinde dijital zoom'a göre çok daha iyi görüntü sağlamak mümkün. Çünkü görüntü bozulmadan yakınlaştığından dijital zoom'daki gibi görüntü yakınlaştıkça kare kare olmuyor. Telefonlarda yer problemi olduğundan optik zoom kullanılamıyordu. Ama Samsung bu yer problemini çözerek optik zoom'lu bir telefon yaptı. Telefon'un kamerası 5Mp olduğundan çok kaliteli resim çekilebiliyor.Çok iyi bir kaliteye sahip olan telefon piyasadaki birçok dijital fotoğraf makinasından daha kaliteli fotoğraf çekebiliyor. Karanlık ortamlar içinde dahili bir Xeon flash unutulmamış. Telefon'un ekranı 262K renge sahip. Yani çektiğiniz resimler yada video'lar çok kaliteli bir biçimde izleyebilirsiniz. Tabi bunda 240x320 Pixel ekran'ında büyük katkısı var. Günümüz telefonlarındaki kullanılan renk standardının 64K olduğunu düşünürsek bu telefondaki görüntü kalitesinin oldukça yüksek olduğunu anlamışsınızdır. MPEG-4 video kaydı imkanıda sunan telefonda kaydettiğiniz video ve resimleri bluetooth yada kızılötesi seyesinde bilgisayar yada başka telefonlara kolayca resim göndermek mümkün. İstersenizde PictBridge sayesinde yazıcıdan direk çıktı alabilirsiniz. Ayrıca ürün'ün TV-Out özelliğide mevcut. Ürün henüz piyasaya çıkmadı. Ama fiyatının son kullanıcı bakımından pahalı olucağa benziyor.





Samsung SPH-V7800'ün ÖZELLİKLERİ



EKRAN



2.2" TFD 262K Renkli Ekran

Ekran Çözünürlüğü 240 x 320 Pixel

Geniş Ekran Resim Modu 16:9

QVGA LCD Ekran





HAFIZA



MMCmicro Hafıza Kartı Slotu





KAMERA



3x Optik Zoom, Otomatik Odaklanma

4x Dijital Zoom

5Mp (Megapixel) Kamera

Bütünleşik Xenon Flash





DİĞER ÖZELLİKLER



64-Akorlu Polifonik Zil Sesi

13 Farklı Görüntü Modu

MPEG4 Formatında Video Kayıt

Macromedia Flash Formatı Desteği

TV-Çıkış Desteği







TEKNİK ÖZELLİKLERİ



Boyutlar (mm) : 107 x 42 x 26

[B]Ağırlık (g) : 128

[B]Ekran : TFT 320 x 240 pixel

[B]Konuşma Süresi :
2,5 Saat

Bekleme Süresi : 200 Saat

Polifonik Zil : Var

MMS : Var

Titreşim : Var

Dijital Kamera : 5 Mp, 3x Optik Zoom, 4x Dijital Zoom

Video : MPEG-4

Bluetooth : Var

Kızılötesi Bağlantı : Var

GPRS : Var

MP3 Desteği : Var

AAC Desteği : Var

USB Desteği : Var

TV-Çıkış : Var


No comments: