Saturday, July 21, 2007

Cep Telefonlarına Virüs Koruması

Ceplere Virüs Koruması

Son günlerde CommWarrior adlı bir virüsle tekrar gündeme gelen mobil cihazlarda güvenlik kaygıları, “Trend Micro Mobile Security” ile sorun olmaktan çıkıyor.



2007′de yoğunlaşması beklenen mobil cihazlara yönelik saldırılar, Bluetooth, GPRS gibi teknolojilerin gelişmesine paralel bir seyir izliyor. Örneğin, CommWarrior adlı virüs, Bluetooth bağlantısı üzerinden cep telefonuna bulaşıyor. Virüs, bulaştığı telefonun kartında ve belleğinde yer alan bilgileri siliyor. Bunu yapmadan önce de, kayıtlı numaralara telefon sahibinin haberi olmadan MMS gönderiyor.


Başta antivirüs çözümleri olmak üzere bireysel ve kurumsal kullanıcılara yönelik bilgi güvenliği ürünleriyle tanınan Japonya merkezli Trend Micro firması, cep telefonu, avuçiçi bilgisayarlar gibi mobil cihazların virüs ve elektronik solucanlar gibi zararlılardan korunması için PC-cillin antivirüs ürününe bütünleşik olarak “Trend Micro Mobile Security” çözümünü sunuyor. Çözüm, “PC-cillin Internet Security 2007″ ürünü ile birlikte entegre olarak sunuluyor.


“Trend Micro Mobile Security”, cep telefonlarını ve avuçiçi bilgisayarları bu tür tehlikelere karşı koruma altına alıyor. Dahili güvenlik duvarı, gelen ve giden veri trafiğini takip ederek korsanları ve diğer yetkisiz aktiviteleri belirliyor. Bu sayede veri hırsızlığı engelleniyor ve hizmet kesintisi sorunu yaşanmıyor. Kullanıcılar, cihazlarındaki güvenlik duvarı seviyesini korunma ihtiyaçlarına göre ayarlayarak en yüksek koruma düzeyini elde edebiliyor.

No comments: