Saturday, July 21, 2007

Casio Exilim EX-Z600

Uzun pil ömrü ve boyundan büyük LCD ekranıyla oldukça çekici.



Casio’nun 646 YTL fiyat etiketli Exilim EX-Z600 modeli gayet küçük boyutlarına rağmen üzerinde 2.7 inç’lik LCD ekran barındırıyor. Bu kaliteli ve büyük LCD ekran sayesinde güneşin alnında çektiğiniz bir fotoğrafın bile gayet net bir biçimde makinenizde görebilirsiniz.


EX-Z600, testlerimizde genel olarak geçer not aldı. Fakat isabet ve keskinlik olarak ürün ortalamanın altında bir not aldı. Bunun yanında EX-Z600 doğru pozlama açısından da oldukça düşük bir puan aldı.


Küçük boyutlu bas ve çek kameraların kullanışı genelde karmakarışık olur, özellikle de boyuna göre büyük LCD ekranı olanlarda. EX-Z600 ise aksine oldukça kullanışlı. Zoom ayarı oldukça basit ve gümüş renkli çerçeve ile sarılmış deklanşörü görmemek imkansız. Best Shot özelliği sayesinde 33 farklı modda fotoğraf çekebiliyorsunuz.



Kameranın ayarlar menüsü gerektiği kadar derin ve kullanımı kolay. Fakat menü için kullanılan 4 yollu yönlendirme butonları oldukça küçük ve büyük elli insanların kullanmasını imkansız kılabiliyor. Aynı şey 4 butonun ortasındaki OK butonu için de geçerli.


EX-Z600’ün alışılmamış bir diğer özelliği ise içindeki perspective correction (pesrspektif doğrulama) özelliği. Bu özellik playback mode’da örneğin değişik bir açıdan çektiğiniz dörtgen bir yüzeyin daha düzgün, tıpkı çektiğiniz gibi görünmesini sağlayabiliyor. Orijinal fotoğrafınız olduğu gibi kalırken perspektif doğrulaması yapılan fotoğrafınız ayrı bir dosya olarak kaydediliyor. Bu şekilde fotoğrafınızda ne değişiklikler yapıldığını da görebiliyorsunuz.


EX-Z600’in en iyi olduğu kulvar ise pil ömrü. Kamerayı ilk gördüğünüzde büyük LCD ekranın pili adeta emdiğini düşünebilirsiniz. Fakat kameranın bir tam şarjı ile aşağı yukarı 500 fotoğraf çekebilirsiniz. Bu rakamın, ortalamanın 271 fotoğraf önünde olduğunu söylemekte de fayda var.


Eğer istekleriniz yüksek pil ömrü ve büyük bir LCD ekrandan ibaret ise EX-Z600 sizin için doğru bir seçim olabilir.


Fiyat: 646 YTL



İletişim:

Hızlı Sistem

212.4549900

www.hs.com.tr




Etkin Piksel: 6 Megapiksel

Sensör Tipi: CCD

Maks. Çözünürlük: 2816 x 2112

Zoom: 3x optik

Flaş: Var

Dahili Bellek: 8.3 MB

Ek Bellek: SD

Pil Tipi: Şarj edilebilir lithium ion

Bağlantı Arabirimi: USB 2.0

LCD: 2.7 inç


Artıları:

+ Geniş LCD ekran ve kullanışlı kontroller

+ Başarılı zoom butonu



Eksileri:

- Zoom özelliği daha hassas olabilirdi

- Resim kalitesi daha yüksek olabilirdi








No comments: