Monday, July 16, 2007

ASUS WL-566GM ve WL-106GM Kablosuz bağlantı seti

ASUS WL-566GM ve WL-106GM Kablosuz bağlantı seti




MIMO teknolojisini kullanan bu setle normal Ethernet bağlantısının 2 katı hızında bir kablosuz ağ oluşturabilirsiniz. Bu setle bir tane ADSL modem bir tanede PCMCIA kablosuz bağdaştırıcı bulunuyor. Böylece dizüstü bilgisayarınız ve diğer bilgisayarlar için 240 Mbps kablosuz ağ kullanabilirsiniz. Tabi bu değer araya duvar, uzaklık gibi doğal katmanlar girince hız azalıyor. Ancak hızı 100 Mbps ‘den daha hızlı tutabilirsiniz.



Kablosuz ağ teknolojisinin çalışma şekli


ASUS kablosuz erişim noktası sahip olduğu üç anten ile en yüksek performansı sunuyor. Üstelik bu ürün 802.11n bağlantı biriminin ilk örneği. MIMO teknolojisi teoride 240Mbps hız sağlarken, 802.11g teknolojisinin 30 Mbps hızında performansı olduğunu varsayarsak 802.11n teknolojisinin 50 Mbps – 100 Mbps hızları arasında çalışması normal sayılmalıdır.

ASUS bu arabirimden yüksek performans alabilmek için Channel Bonding adı verilen başka bir teknolojiden de faydalanıyor. Bu sayede tıpkı bir RAID teknolojisini kullanan diskler gibi, paralel bir çalışmayla hızı artırılan WL-566GM, istemci tarafından da aynı desteğe sahip bir ürün istiyor.


MIMO teknolojisinin kapsama alanı

PCMCIA arabirimin taşıyan setin diğer bir ürünüde WL-106GM alıcı da kolay bir kurulumla dizüstü bilgisayarınıza kuruluyor. Bu bağdaştırıcı 100Mbps hızında verimli bir veri akışı sağlıyor. Ayrıca bu iki cihazı yüksek moda çalıştırarak 125Mbps hızında bir kablosuz ağ kurabilirsiniz.

100 metrelik kapalı alanda verimli şekilde çalışabilen set. Açık havada 400 metrelik geniş bir kablosuz ağ alanı sunuyor. Ayrıca ASUS’ UN bu ürününün beğendiğimiz özelliği eski tip platformlarla çalışabilmesi. Ürünü kurmak ise çocuk oyuncağı, ASUS’ un patentli teknolojisi EZSetup kullanan bu üründe bir tuşa basmak ve kurulum CD’sini çalıştırmak yeterli.

Kablosuz güvenlik içinde WEP,WPA2, WPA-PSK gibi ağ iletişimi şifreleme özellikleri bulunuyor.

Sonuç:

En son olarak bu set bol özellikleriyle bizi sevindirdi.4 Ethernet portu bulunan ürün kablosuz ağlarda yüksek hız sağlıyor. Ancak ASUS’ un diğer modemlerinde USB host gibi özellikleri bulunan ürünlerde var. Ancak henüz bu ürünlerin MIMO destekli modelleri yok.

Evinizde Dizüstü ve masaüstü PC çözümlerini bir ara bulunduruyorsanız. Bu sete 275$+KDV ödeyip. Birde ASUS’ un USB bağdaştırıcısını alarak evinizde kablosuz bir platform oluşturabilirsiniz.

No comments: